Utopia Fan't Detica kwalificaties

Gezond en volgens de rasstandaard

Er komt veel bij kijken om een nest volgens de regels te fokken. Het is vanzelfsprekend dat een hond goed gezond moet zijn. Om pups te krijgen die voldoen aan de eisen van de rasvereniging, geldt onder anderen dat de ouderhonden op officieel erkende hondenshows bij verschillende keurmeesters gekeurd dienen te worden en de kwalificatie zeer goed of uitmuntend dienen te hebben. We fokken ons nestje volgens de eisen van de rasvereniging Welsh Springer Spaniel Club Nederland.


Inmiddels heeft Floortje (Utopia Fan't Detica) al vrij veel keurverslagen met kwalificatie 1e plaats Uitmuntend ontvangen. Vandaar dat zij in 2016 de titel "Nederlands Kampioen" heeft behaald. Verder heeft ze in 2016 de titel Benelux Winner 2016 gekregen. In 2017 is Floortje tijdens de kampioenschaps-clubmatch gekozen tot mooiste teef van het ras.


Floortje is getest op oogziektes. Die heeft ze niet. Verder is ze getest op heupdysplasie (HD). Ze heeft daarbij uitslag HD A, score 40. Hetgeen de beste score is die mogelijk is.Enkele keuringsverslagen van Floortje (klik voor vergroting)

Enkele diploma's van Floortje (klik voor vergroting)

Na deze show heeft Floortje de titel "Nederlands Kampioen" behaald

© 2019 ontworpen door Christian